Festes i tradicions - Índex

Febrer

La Festa Major de Cabassers se celebra el mes de febrer, i té com a dia més significat el 3 d'aquest mes, Sant Blai. Segons en quin dia de la setmana caigui la festivitat de Sant Blai, pot obrir o tancar la Festa Major, que acostuma durar uns cinc dies: quatre dies de festa i "el dia dels dròpols", jornada dedicada al repòs després del sarau. Però per Sant Blai, deixant de banda en quin dia caigui, cada any hi ha un programa d'actes estipulat: pel matí una banda de música passa pels carrers del poble fent matinades. Mentrestant es tiren coets i les campanes repiquen per anunciar la missa en honor del sant. A les 12 una processó passeja la imatge de Sant Blai pels carrers principals del poble, i la banda de música li fa els honors. Més tard, a l'església, després de la celebració de l'eucaristia es reparteixen als assistents els blaiets, que són unes pastes beneïdes, amb la imatge del sant impresa, que, segons la creença popular, protegeixen del mal de gola. Acte seguit hi ha una ballada de sardanes davant de la Societat Recreativa, i ball a la tarda i a la nit, fins a altes hores de la matinada.
L'Ajuntament edita per aquests dies un programa de Festa Major d'unes quaranta pàgines on, a més de la programació dels actes, s'hi inclouen alguns escrits de gent del poble, de les entitats locals i anuncis dels comerciants i professionals. Si esteu interessats en rebre aquest programa, podeu demanar-lo a l'Ajuntament de Cabassers, al telèfon 977839109.

A mitjan febrer, Carnestoltes. Petits i grans es disfressen i fan disbauxa. Els més menuts, a l'escola, preparen les seves disfresses i recorren el poble amb la indumentària que s'han arranjat, i la gent els dóna alguns diners per al fons de l'escola. Per la nit, l'Associació Jove de Cabassers organitza un ball de disfresses a la Societat Recreativa amb concurs inclòs, on els assistents voten la disfressa que els ha agradat més, i els guanyadors reben un obsequi.

Festes i tradicions - Índex