ART


Cabassers


Parts de retaules de l’església de Cabassers conservats al museu Salvador Vilaseca de Reus. Inclou les pintures de l’altar major barroc destruït el 1936. Vegeu les fotografies aquí.


Aquí podreu veure fotografies de l'altar major abans de la seva destrucció.


Sobre el retaule de l’altar major destruït, hi ha disponible aquesta documentació referent a les pintures que en formaven part i van sobreviure la destrucció del 1936 i que s’han conservat:


1626, octubre, 22. Cabassers. Àpoca de 300 lliures que fa Francisco Castillo, pintor de Flix, a la vila de Cabassers, per pintar el retaule major de l’església de Cabassers, 1626, octubre, 22 [Digitalització del document: foli 14r i foli 14v]La Bisbal


Document sense data, però inclòs en un manual de protocols notarials de mitjan segle XVI. Pendent de signatura definitiva. Pere Homdedéu, pintor de Cambrils, s’obliga a fer un retaule per a l’església de la Bisbal pel preu de 13 lliures, que ha de representar Sant Sebastià, Sant Fabià, la Pietat, la Verge Maria, el Crucifix, Sant Cosme, Santa Llúcia, Sant Damià i Sant Bertomeu.


< - - TORNAR A LA PÀGINA PRINCIPAL