FAQS

Per què no utilitzeu el domini cabassers.cab, si promoveu l’ús d’aquest gTLD?

Per la història que té el domini cabassers.com. Té una trajectòria i unes vicissituds massa llargues, que ens impedeixen abandonar-ne l’ús. A banda, tampoc no tindria sentit un cabassers.cab, si el .cab es refereix precisament a “.cab(assers)”; en el nostre cas no ens cal, perquè ja tenim el nom sencer com a domini, i d’afegir-hi un .cab al final ens repetiríem. Cabassers.com, a més de ser una eina de foment de la digitalització local, és també un arxiu dels primers temps de la digitalització a Cabassers, i aquest domini forma part de la seva història.

Per a participar d’aquest projecte, he de ser de Cabassers?

No necessàriament. Pots utilitzar el nostre servei d’allotjament i/o registre de domini si compleixes un d’aquests requisits:
a) Que el contingut de la web tingui relació amb Cabassers
b) Que visquis a Cabassers
c) Que el teu negoci tingui el domicili social a Cabassers
d) Que, tot i que el teu negoci tingui domicili social a qualsevol altre lloc, venguis productes fets a Cabassers

Si registro un domini .cab amb vosaltres, de qui és la propietat?

Teva. Nosaltres fem el registre amb les teves dades, el posem a nom teu i només el gestionem en representació teva.

I si mai vull canviar de registrador?

Et facilitem el procés, donant-te l’ authcode i sense posar cap classe d’impediment. El domini és teu i el portes on vols.

Quines especificacions tècniques té el vostre allotjament web?

Ho expliquem a aquest apartat de la web.

Què hi puc allotjar, al vostre servidor?

Tot allò que no sigui il·legal. Per a pàgines web informatives, oferim la instal·lació d’un script WordPress, i per a botigues online utilitzem els scripts de Thirtybees. No hi posem res més. La seguretat i la consistència de les pàgines web és primordial per a nosaltres, i només utilitzem allò que és d’eficàcia i robustesa provades. Ens sap greu, però per qüestions de seguretat, no acceptem la instal·lació de res que no sigui això, com a base de les webs. Només una excepció: també acceptem fitxers .html fets per tu, si vols una web estàtica que no funcioni amb base de dades ni php.

Podria veure algun exemple d’alguna web que ja funcioni amb el vostre sistema de registre + allotjament?

Sí: nord.cab

I si jo ja tinc una pàgina web a qualsevollloc.com i vull que ara s’hi entri per elmeunom.cab i també vull allotjar els continguts al vostre servidor?

Cap problema. Fem la migració dels continguts sense cost addicional. Això sí, han de ser scripts WordPress, Thirtybees (tabmbé Prestashop, que convertirem a Thirtybees) o html pla. Si no és això, ni pagant! Recorda: la seguretat sempre per davant de tot.

L’allotjament web, inclou les actualitzacions de seguretat dels scripts WordPress i Thirtybees?

Evidentment. No cal que ho facis tu. Ens en cuidem nosaltres. Mantenir una web segura és mantenir segur tot el servidor.

Fareu còpies de seguretat de la meva web? Cada quant temps?

Sí, farem còpies de seguretat. Les fem cada dia.

I si vull fer una botiga online, m’hi posareu els productes vosaltres?

No. Espavil! El que farem és ensenyar-te a fer-ho mentre prenem un cafè a l’oficina. Amb una hora ho has après: t’ho donem tot preparat.

Hi guanyeu gaires diners amb aquest servei de registre de dominis i allotjament web?

No res, és tot a cost. No ho fem com un negoci. Si hi volguéssim fer negoci demanaríem el que demanen a tot arreu per muntar un script a un servidor i personalitzar-lo una mica. Us fotríem entre 800 i 1.500 € per instal·lació, que és el que fan. Aquí amb 90€/any passeu.

Doncs si no ho teniu com un negoci, per què ho feu?

Perquè som uns maniàtics. No, ara de debò: creiem que la utilització dels dominis .cab com a domini territorial de facto per a webs cabasseroles o relacionades amb Cabassers pot ser un revulsiu pel municipi, una manera de destacar en un món digital cada cop més complex. A banda, el fet que els .cab els utilitzin, majoritàriament, usuaris de parla anglesa, fa que gairebé qualsevol paraula genèrica en català estigui disponible per al registre, de manera que les adreces de les pàgines web poden ser molt fàcils de recordar. Posem un exemple: no és el mateix que, perquè no s’ha trobat disponible un nom més curt, algú memoritzi la web de l’associació gruppuntairesdelavila.com, que tenir la web a puntaires.cab. I si pregunten “què vol dir el cab?” doncs la resposta es ben fàcil: LES TRES PRIMERES LLETRES DEL NOM DEL POBLE!

L’objectiu principal de cabassers.com és fomentar la digitalització local. I no hem vist cap manera millor de fer-ho que promovent l’ús dels .cab per a les pàgines web cabasseroles. Volem ajudar a seguir el camí que ha emprès el món i facilitar als nostres veïns que en treguin profit; i fer-ho, a més, des de la idiosincràsia pròpia. Un poble és un engranatge: si tot va bé, tothom està millor. Internet és la base de l’economia mundial, i creiem que s’han d’aprofitar els seus avantatges. Aquesta és la idea que aportem per a fer-ho.

Per què utilitzeu el domini Cabassers.com, si el nom oficial del poble és Cabacés?

Perquè el nostre idioma, com tots, té unes normes, i encara que la forma oficial sigui Cabacés, la normativa és Cabassers. Seguim les recomanacions d’Optimot a la seva fitxa 6625/2 sobre topònims oficials no normatius, i a la seva fitxa 7591/1, que respon a una consulta específica sobre aquest assumpte. Nosaltres no fem les normes d’ortografia, per tant reclamacions a l’IEC, no aquí.

Però jo vull que el meu domini .cab sigui per Cabacés i no per Cabassers!

D’acord. Si a tu t’agrada més la forma oficial del topònim, res no t’impedeix de presentar el teu domini com un .cab(acés). Per sort, les diferències són al final del nom i no al principi, de manera que l’extensió .cab serveix tant per a Cabassers com per a Cabacés. Mira’t-ho així: dos pel preu d’un.

He llegit a la història del domini cabassers.com que el 2004 el vau perdre, i que el vau recuperar el 2018. Com se que no el tornareu a perdre i que no em deixareu a l’estacada?

El dimoni sap més per vell que per dimoni. Quan vam recuperar el domini, ens vam assegurar que no el tornéssim a perdre mai més, i el vam registrar per 10 anys. Caduca el 07/07/2028. Ho pots comprovar fent la cerca a ICANN. A més, el vam configurar de forma que la renovació, passat aquest temps, sigui automàtica. Per cert, mira què li ha passat al que ens va usurpar el domini: securemarket.net.

Però va, posem-nos al pitjor escenari, suposem que perdéssim un altre cop cabassers.com. Això no afectaria els dominis .cab registrats, perquè es registraran a nom teu. Dependrà de si vols renovar-los o no que els continuïs tenint o que els deixis caducar.

Val, m’heu convençut, vull un domini .cab. Però no el vull registrar amb vosaltres, ni vull el vostre allotjament.

Molt bé. Llavors cerca qualsevol registrador que l’ofereixi. Et recomanem especialment a2hosting.com.

I si tinc preguntes que no es responen aquí?

Doncs escriu-nos i t’expliquem el que necessitis. O encara més fàcil: passa per casa o quedem al bar. Per alguna cosa som un servidor de proximitat, no?

I si…

Espavil! Que et fotran el .cab que necessites, tant badar, i t’hauràs de quedar amb el-meu-domini-no-s’entèn.com!

Cabassers.com