Securemarket.net

L’empresa que va usurpar el domini cabassers.com s’anomenava Domain Contender LLC, i pertanyia a Intercosmos Media Group, Inc. El 2004 va utilitzar el domini securemarket.net com a nameservers per a dirigir cabassers.com a una pàgina d’aparcament (vegeu el registre de DNS de cabassers.com).

El 15 d’agost de 2018 a les 17:35:00Z (19:35:00GMT+2), cabassers.com va prendre el control de securemarket.net, 14 anys després que Domain Contender LLC s’apropiés del nostre domini.

La vida dóna moltes sorpreses.

Aquí podreu veure informació rellevant sobre el domini securemarket.net:

Registre DNS

Captures d’archive.org

RDAP

Si utilitzeu el nom de domini securemarket.net, veureu que conté un enllaç que dirigeix a aquesta pàgina.

Què era securemarket.net?

Era un nom de domini utilitzat per un entramat de companyies amb seu als Estats Units d’Amèrica i a les Illes Caiman, dedicades al registre de noms d’internet i a l’oportunisme del descuit. Operaven amb diversos noms de companyies, com Domain Contender, Assorted, Intercosmos Media Group, etc. Registraven noms de dominis caducats, aprofitant-se moltes vegades del descuit dels seus registradors originals, per a oferir-los als antics propietaris amb un sobrepreu. Legalment no hi ha res a dir sobre aquesta activitat, tot i que moralment és reprobable, ja que s’aprofitava de descuits o manca de coneixements tècnics de les persones afectades per tal d’apropiar-se de noms de domini que per a ells no significaven res però que per a qui els havia perdut sí.

Hi ha diversos llocs a internet on s’explica com funcionava aquest grup de companyies i qui hi havia al darrera. Trobareu informació en aquesta pàgina i en aquest blog. En alguns fòrums encara es poden llegir missatges de gent afectada per les activitats d’aquestes companyies queixant-se i preguntant com podien recuperar els dominis que els havien caducat i que, acte seguit, havien caigut a mans d’aquesta banda de registradors. En veureu aquí i aquí.

Com ha aconseguit cabassers.com prendre el control de securemarket.net?

Pel mateix motiu que securemarket.net va aconseguir el control de cabassers.com: pel descuit. Els primers registres mostren que el domini securemarket.net ja existia al 2002, sense tenir cap relació amb la banda d’oportunistes que més tard l’utilitzarien, fins que el dia 01/06/2003 va quedar disponible, ja que el seu antic propietari no el va renovar. El 02/04/2004, el grup d’oportunistes que operava sota el nom de Domain Contender va registrar securemarket.net i el va utilitzar per a les seves activitats. Entre 2004 i 2011 securemarket.net va tenir els NS expireddomainservices.com i assorted.com, a més de securemarket.net. El 02/06/2011 el domini ja no va ser renovat i es va deixar perdre. Entre 2012 i 2013 i 2016 i 2017 va tornar a estar registrat per persones que res tenien a veure amb la banda d’oportunistes inicials, i a partir del 14/04/2017 va tornar a quedar lliure per a qui el volgués registrar perquè els propietaris del moment no el van renovar. El 15/08/2018 el propietari de cabassers.com va registrar també securemarket.net, un mes després d’haver recuperat cabassers.com, usurpat el 2004 per securemarket.net.

Què en farem, de securemarket.net?

De moment res més que utilitzar-lo per a explicar com ha arribat fins al nostre control. I exhibir-lo com a mostra de com poden canviar les circumstàncies al llarg de la vida. Qui ens havia de dir, el 2004, quan vàrem perdre el nostre domini cabassers.com, que 14 anys més tard el recuperaríem sense pagar cap sobrecost, i a més que hauríem d’acabar controlant el nom de domini que s’havia utilitzat per a assignar nous name servers al nostre perdut cabassers.com?

Missatge per als antics propietaris de securemarket.net

Tot i que registrar noms de domini caducats no és il·legal, sí que és reprovable quan qui els perd ho fa per error o per descuit, pequè qui els perd involuntàriament, sense haver decidit abandonar-los, se sent molest i fins i tot robat. La prova és que avui en dia encara hi ha gent prou ofesa com per a recopilar i publicar informació sobre els autors d’aquells fets (com en els casos de la web i el blog que hem citat més amunt) i com per a prendre el control de l’antic nom de domini que utilitzaven els oportunistes i exhibir-lo com un trofeu de guerra (com és el nostre cas).

Cabassers.com